Benromach 10 Years Old 0.7 ltr

Deze whisky is opgemaakt uit 20% ex-sherry vaten en 80% ex-bourbon vaten. Omdat ze een klein gedeelte peated malt gebruiken, heeft de Benromach 10 een ietwat geturfd en vol karakter.

Standaard levertijd

1 a 2 leverdagen

€ 44,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen


Als een van de laatste distilleerderijen, voor de teloorgang (vanaf 1900), is Benromach gebouwd in 1898. Benromach ligt in het uiterste westen van de Speyside, vlakbij de plaats Forres. De distilleerderij kende een roerige geschiedenis van sluitingen en overnames, dit duurde tot 1983 toen het erop leek dat Benromach voorgoed dicht zou gaan. In dat jaar werd de distilleerderij dan ook geheel ontmanteld. Gordon & MacPhail heeft de gebouwen in 1992 gekocht en bouwde in de oude gebouwen een hele nieuwe distilleerderij. In 1998 opende prins Charles Benromach feestelijk en vloeide er eindelijk weer spirit uit de ketels van Benromach.

Een van de meest 'complete' whiskies in ons standaard assortiment. Deze whisky is opgemaakt uit 20% ex-sherry vaten en 80% ex-bourbon vaten. Omdat ze een klein gedeelte peated malt gebruiken, heeft de Benromach 10 een ietwat geturfd en vol karakter.
 

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.