Damrak Gin 0,7 ltr
Damrak Gin 0,7 ltr

Zachte small-batch gin met met frisse citrus tonen, een bloemig aroma van lavendel, en een subtiele kick van jeneverbes en gember.

Standaard levertijd

1 tot 2 werkdagen

€ 22,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Rond 1600 duikt de Nederlandse dokter Franciscus de la Boe Sylvius zijn lab in voor een medicijn tegen buikpijn. De beste man maakt jenever. En jenever wordt gin. Naar het voorbeeld van die goede dokter, distilleren we Damrak Gin volgens een oude traditie in Amsterdam, in de Lucas Bols distilleerderij op de Pijlsteeg, verborgen achter het Damrak. Piet van Leyenborst, meester distilleerder, jeneverheld en onze moderne dokter Franciscus, bewaakt streng doch rechtvaardig Damrak’s kwaliteit.

Nu heersen fietsende locals en moderne globetrotters over het Damrak, maar ooit voeren overvolle schepen er richting het hart van Amsterdam. Ze brachten zoete sinaasappelen, kisten met citroenen, flink wat snufjes kaneel, zachte lavendel en de enige echte jeneverbes. En laten die nou net, niet geheel toevallig, onderdeel van de 17 smaakmakers van Damrak Gin zijn. Tien van die botanicals delen wij met het grote publiek. Zeven blijven geheim. Een beetje mysterie houdt het leven spannend.

Damrak Gin is een uitzonderlijk zachte small-batch gin met met frisse citrus tonen, een bloemig aroma van lavendel, en een subtiele kick van jeneverbes en gember. Damrak Gin is Amsterdams en krijgt net als de stad mooie invloeden uit het buitenland. Denk aan sinaasappels uit Valencia en Curaçao. Dat maakt Damrak recht door zee, lekker fris, een tikje scherp en diep van binnen zoet; een echte ras-Amsterdammer.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
 

Om aankopen te doen op Wijnhandel De Smorre moet je ouder zijn dan 18 jaar.
Ben jij 18 jaar of ouder?