Enaria Verdejo

Enaria Verdejo
Enaria Verdejo
Prachtige geuren met authentieke aroma’s van de Verdejo druif, samen met gedroogde perzik en venkel. Fris, met een mooie structuur en uitstekende balans.
€ 8,45
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
De wijn heeft een gouden kleur met een glinstering die aan citroenschil doet denken en is bijna lichtgevend. Prachtige geuren met authentieke aroma’s van de Verdejo druif, samen met gedroogde perzik en venkel. Fris, met een mooie structuur en uitstekende balans.
 

Druivensoort(en)

Verdejo
 

Vinificatie

De oogst wordt volledig ’s nachts gedaan vanwege lagere temperaturen en minder oxidatie door het gebrek aan licht. De oogst gaat volledig machinaal. Na het kneuzen wordt het verkregen most gekoeld, het zwaartekracht principe wordt gebruikt voor de eerste klaring. Het gisten start twee-drie dagen later met gecontroleerde temperatuur en strikte hygiëne in het gehele proces.
 

Ligging

Serrada is gelegen in het uiterlijke noorden van D.O. Rueda waar de bodem voornamelijk bestaat uit steen en klei. Rueda is het wijngebied (en de naam van het gelijknamige stadje) gelegen in het noordwesten van Spanje bij de stad Valladolid. Het is een gebied met een lange geschiedenis waar al 500 jaar wijn wordt aangeplant (Verdejo). Er zijn dan ook veel wijngaarden gevestigd.
 

Spijsadvies

Heerlijk bij gegrilde of gebakken garnalen, pasta(salade) en gegrilde vis.

 
Naam
Enaria Verdejo
Regio
Rueda
Druifsoort
Verdejo
Producent
Ramon Bilbao
Jaar
2017
Kleur
wit
Soort
witte wijn
Alcoholpercentage
12,5%
Hulp nodig?

Hulp nodig?

Bel ons via (0541) 512 263