Notorious Pink Rose

Lichte frambooskleur, veel primair rood fruit, ook iets kruidigs. Lekker sappig van smaak. Kortom, speels, zomers en verkwikkend.

€ 11,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Domaine La Colombette, Notorious Pink Rose


Vinificatie

Na de oogst worden de druiven snel verwerkt. De schillen van de grenache gisten eerst nog een korte tijd mee om de mooie rosékleur aan de wijn toe te voegen en extra fruitigheid. Na de persing vergist de wijn onder temperatuurcontrole verder. Opslag op rvs. Er wordt geen filtering toegepast.


Smaakomschrijving

Lichte frambooskleur, veel primair rood fruit, ook iets kruidigs. Lekker sappig van smaak. Kortom, speels, zomers en verkwikkend. Vitale zuren en zeer doordrinkbaar!


Druivenras 

100% Grenache


Producent

Pionier François introduceerde in 1968 de chardonnay en was in 1981 een van de eerste wijnboeren die machinaal ging oogsten. Samen met zoon Vincent stond hij aan de wieg van de alternatieve flesafsluiting ‘de capsules á vis’. Kortom, zij zijn altijd op zoek naar iets nieuws. Het idee voor wijn met een lager alcoholpercentage vatte post nadat François zich na de middagmaaltijd (met wijn natuurlijk) wat lomer voelde. Hij vond dat het alcoholpercentage de laatste jaren te hoog opgelopen was. Et voilà de geboorte van Plume, wijnen met een gematigd alcoholgehalte, was een feit. De wijnen van Domaine la Colombette zijn zuiver en hebben veel persoonlijkheid: een exotische sauvignon, een grenache rosé boordevol fruit en een  chardonnay die een Chassagne - Montrachet zou kunnen zijn. Bij ons laatste bezoek vertelden ze over hun nieuwe project, namelijk een riesling van biologische wijnbouw. De bron van inspiratie is nog lang niet opgedroogd.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.