Welkom bij De Smorrë

Over ons

De Smörre is een familiebedrijf dat sinds 1989 in handen is gekomen van Liesbeth en Herman Snijders. De winkel is gevestigd op het winkelcentrum Zuid Berghuizen te Oldenzaal. Onze zaak is onderverdeeld in een slijterij/wijnhandel en een kiosk/TPG Servicepunt waar we onder andere tabak, sigaren, kaarten, schoolbenodigdheden, lectuur, lotto, toto en Staatsloten verkopen.

Om een foto-impressie te krijgen van hoe de beide winkels zich afgelopen jaren ontwikkeld hebben klik hier

 

 

Wijnen

In het slijterij gedeelte hebben we ons vanaf 1995 langzaam maar zeker gespecialiseerd op wijnen. Dit heeft sinds de intrede van Roderik in 2010 een nieuwe impuls gekregen waarbij we focussen op spannende nieuwe wijnen van (vaak) jonge en moderne wijnmakers. We geloven in de visie van deze nieuwe generatie wijnmakers die een buitengewoon goede balans vinden tussen eeuwenoude wijntraditie en technische ontwikkelingen. We zijn trots om te zeggen dat iedere wijn in ons assortiment een typische kwaliteit heeft, en de prijzen beginnen al bij vier euro per fles.

Persoonlijk contact met de wijnboeren vinden we erg belangrijk. We bezoeken regelmatig wijnboeren, wijnproeverijen, een distilleerderij of een cocktail-workshop. Hierdoor blijven we up-to-date in de wijn en drankenwereld die toch constant doorontwikkelt en in beweging is.

 

Gedistileerd

Naast wijnen is ook ons assortiment whisky, cognac en port uitgebereid en ververst.
Zo kunt u naast de gerenommeerde cognac en armagnac huizen ook bij ons terecht voor zelfstandige cognac huizen zoals Montifaud en Paul Giraud. Verder zijn we erg trots op ons armagnac huis Darroze.
Ons whisky assortiment bestaat uit zowel toegankelijke Schots en Ierse blended whiskys als ook diverse malt whiskys. Soms zelfs van speciale fustbottelingen of uit een speciale jaargang. Verder voeren wij diverse Bourbon- en Rye whiskies uit Amerika. Tevens kunt u ook bij ons terecht voor whisky uit minder traditionele landen zoals België en zelfs Nederland.

Port en sherry zijn twee producten die in onze ogen zwaar ondergewaardeerd worden. Gelukkig zijn er diverse toprestaurants die hard bezig zijn om aan te tonen hoe (gastronomisch) interessant en van uitstekende kwaliteit deze producten zijn.
In onze winkel vertellen wij u graag meer over ons aanbod hierin.

 

Bieren

In onze winkel verkopen wij naast de gangbare biermerken ook meer dan vijftig interessante ‘oude en nieuwe’ bieren zoals het Belgische Vedett dat inmiddels een cult-status bereikt heeft onder jongeren in België en (delen van) Nederland. Verder zijn er gelukkig steeds meer kleine brouwers die zich (opnieuw) toeleggen op het brouwen van speciaal bieren die wij ook op aanvraag voor u kunnen bestellen.

 

Tabakorie / Kiosk

In de tabakorie verkopen wij vele verschillende producten zoals magazines, staatsloten, kaarten, rookwaren en kantoorbenodigdheden. Sinds 2010 zijn wij een geselecteerd verkooppunt voor de 50 best gelezen boeken van dat moment. Daarnaast kunnen we legio boeken op verzoek bij bestellen!

Tevens is De Smorre een PostNL-servicepunt. Dit houdt in dat u bij ons ook terecht kunt voor post- en pakketzegels, het versturen van aangetekende brieven en paketten en week-en maandkaarten voor het openbaar vervoer. Daar hoort ook de verkoop van Lotto en Staatsloten bij. U zal niet de eerste zijn die een flinke prijs bij ons in de wacht sleept! Voor alle kansspelen hebben we overigens een uniek spaarsysteem ontwikkeld waarbij u zeer eenvoudig meespaard voor gratis flessen huiswijn.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies