Filter

close
Ramon-Roqueta

Ramon Roqueta wijn kopen?

Voordelig Ramon Roqueta wijnen kopen doe je bij De Smörre Oldenzaal! Op al onze wijnen geldt het '6 halen = 5 betalen' principe. Bekijk hier het volledige Ramon Roqueta aanbod binnen ons assortiment zoals de; Ramon Roqueta Verdejo, Ramon Roqueta Rosado, Ramon Roqueta Tempranillo en de Ramon Roqueta Macabeo/Chardonnay.
 

Ramon Roqueta Informatie

De geschreven geschiedenis van de familie Roqueta gaat terug tot de 12e eeuw, hoewel er aanwijzingen zijn dat ze reeds actief waren in de Catalaanse wijnbouw gedurende de Romeinse overheersing. Toch was het pas in 1898 dat Don Ramón Roqueta Torrentó zich vestigde in Manresa middenin de Plá de Bages om wijnen op grotere commerciële basis te gaan produceren.

Tegenwoordig wordt het bedrijf in dit deel van de wijnstreek geleid door de 4e generatie. Net als bij zijn voorvaderen staan bij Valentín Roqueta Guillamet technologische ontwikkeling en respect voor traditie centraal in de bedrijfsvoering. Daarvoor heeft het bedrijf ook de jonge dynamische wijnmaker Juan Soler in dienst genomen met wie zij fruitige, soepele wijnen maken die nog wel duidelijk hun Spaanse karakter hebben behouden. Inmiddels is Ramón Roqueta ook ISO (9002) gecertificeerd.

De druiven komen deels van de 127 hectare eigen wijnpercelen, de overige trossen worden opgekocht van lokale telers. Hoewel het etiket de Denominación Catalunya draagt, liggen de gaarden voor de wijnen van Ramón Roqueta geografisch gezien merendeels in de Plá de Bages, op een hoogte tussen 400 en 600 meter boven de Middellandse zeespiegel. De wind en temparatuur hebben hier een gunstige invloed op de rijping van de druiven. Dat weten ze ook in het buitenland op waarde te schatten, want maar liefst 50% van de totale jaarlijkse productie wordt geëxporteerd. 


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies