Filter

close
Salentein

Salentein kopen?

Voordelig Saleintein wijnen kopen doe je bij De Smörre Oldenzaal! Op al onze wijnen geldt het '6 halen = 5 betalen' principe. Bekijk hier het volledige Salentein aanbod binnen ons assortiment zoals de; Salentein Barrel Selection Pinot Noir, Salentein Numina Chardonnay, Salentein Brut en de Portillo wijnen zoals de Portillo Sauvignon Blanc.

 

Salentein Informatie

Bodegas Salentein is opgericht door de Nederlandse zakenman en visionair Mijndert Pon. Het project Bodegas Salentein startte in 1997, de bouw van de bodega werd in 1999 voltooid. De wijngaarden van Salentein kennen echter een veel langere geschiedenis.
 

San Pablo, één van de wijngaarden van Salentein dateert namelijk uit de 17e eeuw. Hier liggen de ruïnes van Casa Grande, een oude boerderij die gebouwd werd door de Jezuïeten die destijds al bezig waren met de ontwikkeling van wijnbouw. Twee eeuwen later verbouwt Bodegas Salentein de druivenrassen Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc in de San Pablo wijngaard. Dit is niet de enige wijngaard van Bodegas Salentein, ook op La Pampa en El Oasis worden druiven verbouwd.

Argentijnse wijnen van de allerhoogste kwaliteit produceren. Dat is het doel van Salentein. Dit doel wordt nagestreefd met respect voor én ondersteuning van de mensen, de natuur en de gemeenschap. Zij zijn tenslotte onlosmakelijk verbonden met Salentein. Daarnaast blijft het wijnbedrijf zich inzetten voor de bevolking van Argentinië. Er worden bijvoorbeeld investeringen gedaan om werkgelegenheid te creëren en de lokale bevolking op te leiden.
 

Alto Valle de Uco in Argentinië ligt aan de voet van het Andesgebergte. Door het gematigde klimaat is dit één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Het is over het algemeen warm en droog en valt er weinig neerslag. Bodegas Salentein staat bekend als producent van topwijnen. Denk aan Portillo Malbec 2011 die in 2012 de allerhoogste onderscheiding kreeg, ‘the Decanter International Trophy’, op The Decanter World Wine Awards. Dit is de belangrijkste wijn wedstrijd van Europa. 


Bezig met laden...
  • check Alle wijnen '6 halen = 5 betalen'
  • check Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
  • check Groot assortimen A-merk wijnhuizen
  • check Alle wijnen '6 halen = 5 betalen'
  • check Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
  • check Groot assortimen A-merk wijnhuizen

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies