Filter

close
Tarani

Tarani wijn kopen?

Voordelig Tarani wijnen kopen doe je bij De Smörre Oldenzaal! Op al onze wijnen geldt het '6 halen = 5 betalen' principe. Bekijk hier het volledige Tarani aanbod binnen ons assortiment zoals de; Tarani Gamay Rosé, Tarani Malbec en de Tarani Sauvignon Blanc.

 

Tarani Informatie

De Comte Tolosan bevat drie karakteristieke Sud-Ouest appellatie's: Cahors, Fronton en Gaillac. De streek ligt even ten noorden van Toulouse langs de Tarn en de Garonne en kent al een bijzonder lange wijnbouwtraditie. Zoals ook bijna overal elders in de Sud-Ouest het geval geweest is, heeft de Frontonnais de nodige ups en downs gekend.

Toen de wijnbouw hier op sterven na dood leek, kwam er echter redding door de oprichting van twee coöperaties, waar die in Fronton er een van is. In 1975 resulteerde dit in de status van A.O.C. De cave houdt vast aan de lokale traditie die onlosmakelijk verbonden is aan een eigen druif. Die lokale druif is de négrette. Dit ras, dat voor wijnen met een hoogst origineel karakter zorgt, moet tegenwoordig minstens 50% van de assemblage uitmaken. Andere toegestane rassen zijn de beide cabernets, syrah, gamay en mauzac. 


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies