Filter

close
William-Fevre

William Fevre wijn kopen?

Voordelig William Fevre wijnen kopen doe je bij De Smörre Oldenzaal! Op al onze wijnen geldt het '6 halen = 5 betalen' principe. Bekijk hier het volledige William Fevre aanbod binnen ons assortiment zoals de; William Fevre

William Fevre Informatie

William Fèvre is altijd een van de grote voorvechters geweest van echte, authentieke Chablis. Hij schreef er zelfs een boek over: Le vrai Chablis et les autres. In 1998 verkocht hij echter zijn bedrijf en ging zich volledig wijden aan zijn wijngaarden in Chili. Aan de reputatie en het succes van zijn Chablisbedrijf en de geweldige wijnen die er vandaan komen zou echter geen einde komen.

De nieuwe eigenaar werd namelijk niet de eerste de beste. Het was de familie Henriot van het gelijknamige champagnehuis die de touwtjes in handen kreeg. Saillant detail: sinds de overname winnen de wijnen van het domein ieder jaar verder aan klasse en verfijning!

Domaine William Fèvre is een prachtig bedrijf met een onwaarschijnlijk potentieel. Aan het hoofd staat wijnmaker Didier Séguier, geboren in Cognac en hij studeerde wijnbouw en oenologie in Bordeaux. Het domein beschikt over ruim 78 hectare wijngaarden en het is daarmee de grootste particuliere wijngaardeigenaar van heel Chablis. Belangrijker is dat van die wijngaarden bijna zestien hectare de status van premier cru hebben en ruim vijftien hectare die van grand cru. De ruim vijftien hectare grand cru-wijngaarden komen neer op vijftien procent van het totale areaal. Fèvre is dus als geen ander een referentie voor Chablis. 

Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies