Filter

close

Yalumba wijn kopen?

Voordelig Yalumba wijnen kopen doe je bij De Smörre Oldenzaal! Op al onze wijnen geldt het '6 halen = 5 betalen' principe. Bekijk hier het volledige Yalumba aanbod binnen ons assortiment zoals de; Yalumba Oxford Landing, Yalumba The Y Series en Yalumba The Scribbler.
 

Yalumba Informatie

Meer dan 160 jaar toonaangevende wijn uit Australië. In 1849 kocht de Britse Samuel Smith 30 hectare land in Angaston en plantte de eerste druiven in het maanlicht. Samuel noemde het stuk land 'Yalumba', Aboriginal voor 'All the land around'. Zes generaties en 160 jaar later is Yalumba Winery, het oudste familie wijnbedrijf in Australië, flink gegroeid in grootte en status. Yalumba kenmerkt zich als een familiebedrijf met een moderne visie. Zo was Yalumba in 1970 het eerste wijnbedrijf ter wereld dat Riesling wijnen introduceerde met een schroefdop. Zij produceren een breed assortiment kwaliteitswijnen, waarmee talrijke bekroningen in de wacht worden gesleept.
 

Barossa is misschien wel de meest beroemde wijnstreek van Australië. Het 200 miljoen jaar oude en gevarieerde landschap zorgt voor sterk contrasterende wijnstijlen. Barossa omvat zowel Barossa Valley als Eden Valley. Dit gebied is een van de weinige in Australië dat warme en koele klimaatcondities heeft voor druiventeelt. Yalumba is trots op het privilege om over een van de oudste wijngaarden ter wereld te beschikken.

In het hart van de Coonawarra regio ligt het Yalumba Coonawarra landgoed. De Coonawarra wijngaard bevindt zich op de rijke rode terra rossa bodem. De combinatie van deze bodem met het koele klimaat zorgen ervoor dat er druiven van uitzonderlijke kwaliteit groeien. Coonawarra wordt dan ook gezien als een van de pareltjes in de mondiale rode wijn top. Cabernet Sauvignon is veruit de meest aangeplante druif in de hele regio. Op de Coonawarra wijngaard is ruim 60% van de wijnstokken voorzien van deze rode druif. 


Bezig met laden...
  • check Alle wijnen '6 halen = 5 betalen'
  • check Voor 15:00 besteld, morgen in huis!
  • check Groot assortimen A-merk wijnhuizen

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
 

Om aankopen te doen op Wijnhandel De Smorre moet je ouder zijn dan 18 jaar.
Ben jij 18 jaar of ouder?